Ανάπλαση Μαστού Χρησιμοποιώντας Ιστό από την Κοιλιακή ΧώραΟ ιστός της κοιλιάς δίνει μακράν το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα αποκατάστασης μαστού από όλες τις τεχνικές.

Η επιλογή των ιστών που πρέπει να μετακινηθούν από την κοιλιά σας στο θώρακα για να δημιουργήσετε ένα νέο μαστό ποικίλλει, ανάλογα με την ανατομία των διατιτραινόντων αιμοφόρων αγγείων που αιματώνουν το δέρμα της κοιλιάς καθώς επίσης από την εμπειρία και τις δεξιότητες του χειρουργού σας.

Η κατανόηση των διαφόρων τύπων κρημνών που λαμβάνονται από την κοιλιά σας, μπορεί να σας προκαλέσει σύγχυση. Η αδρή περιγραφή της ανατομίας της περιοχής θα σας βοηθήσει περισσότερο να καταλάβεται τους διάφορους κοιλιακούς κρημνούς.
Το κοιλιακό τοίχωμά σας αποτελείται από πολλαπλά στρώματα, με το δέρμα να είναι το εξωτερικό στρώμα. Κάτω από το δέρμα είναι το στρώμα λίπους, το οποίο σε γενικές γραμμές είναι πλούσιο στην κοιλιά. Αυτό ακολουθείται από ένα λεπτό αλλά ισχυρό στρώμα ιστού γνωστό ως περιτονία, η οποία καλύπτει τους κοιλιακούς μύες και συμβάλλει στην συγκράτηση των σπλάγχνων εντός της κοιλιακής κοιλότητας. Κάτω από την περιτονία είναι οι ορθοί κοιλιακοί μύες οι οποίοι επίσης συμβάλλουν στην συγκράτηση των σπλάγχνων εντός της κοιλιακής κοιλότητας και στην πρόσθια κάμψη του κορμού κατά την ύπτια θέση.

Δύο κύρια αγγεία αιματώνουν τον μυ και το υπερκείμενο υποδόριο λίπος και δέρμα: τα άνω και κάτω εν τω βάθει επιγάστρια αγγεία, τα οποία ταξιδεύουν στην οπίσθια επιφάνεια του μυός , και δίνουν διατιραίνοντα αγγεία perforators) τα οποία διαπερνούν τον μυ, την περιτονία και στην συνέχεια διανέμονται στο υποδόριο λίπος και το δέρμα. Ένα άλλο σύστημα αιμοφόρων αγγείων είναι τα επιπολής επιγάστρια αγγεία τα οποία ταξιδεύουν πάνω από την περιτονία και δίνουν αιμάτωση στο υποδόριο και το δέρμα. Η παρουσία και η ανατομία των επιπολής επιγαστρίων αγγείων δεν είναι σταθερή.
Ο ιστός που λαμβάνεται από την κοιλιά σας για την αποκατάσταση του μαστού σας μπορεί να αποτελείται από όλα αυτά τα στρώματα της κοιλιάς ή μόνο κάποια από αυτά. Ο ιστός μπορεί να περιστραφεί προς το στήθος σας διατηρώντας την αιμάτωση του (ονομάζεται «μισχωτός» κρημνός) ή να αποσυνδεθεί από την παροχή του αίματος και να συνδεθεί με μικροχειρουργική τεχνική με νέα αιμοφόρα αγγεία στο θώρακα (ονομάζεται «ελεύθερος» κρημνός). Ανάλογα με την τεχνική κατάρτιση και εμπειρία του χειρουργού καθώς και την ανατομία των διατιτραινόντων αγγείων υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη ελεύθερων κοιλιακών κρημνώ.

Πλεονεκτήματα της ανάπλασης με κοιλιακό κρημνό:
Φυσικό σχήμα μαστού. Η ανάπλαση δείχνει και συμπεριφέρεται σαν μαστός, ενώ η ασθενής το αισθάνεται σαν μαστό.
Βελτιωμένη κοιλιακό σχήμα
Δεν απαιτείται εμφύτευμα μαστού

Μειονεκτήματα της ανάπλασης με κοιλιακό κρημνό:
Πολύωρο χειρουργείο
Απαιτεί ένα εκπαιδευμένο χειρουργό στην μικροχειρουργική

Ουλή στην κατώτερη κοιλιά (ίδια με την ουλή της κοιλιοπλαστικής)
Μεγαλύτερη διάρκεια νοσηλείας και αποκατάστασης